23 februarie 2015, 16:49 Realitatea moldovenească views 10470
În Moldova a fost creată Uniunea administratorilor autorizați
23 februarie 2015, 16:49 Realitatea moldovenească views 10470

În Moldova a fost creată Uniunea administratorilor autorizați

În Republica Moldova a fost creată Uniunea Administratorilor Autorizați care are drept scop dezvoltarea profesiei de administrator autorizat și protejarea drepturilor acestora.

Solicitat de reporterul „INFOTAG", președintele Uniunii, Ion Popa, a menționat că la 1 ianuarie 2015 a intrat în vigoare Legea cu privire la administratorii autorizați, prin care Ministerul Justiției a fost obligat că convoace primul Congres al Uniunii, care a avut loc pe data de 17 februarie curent.

„În cadrul Congresului a fost aprobat statului Uniunii și alese organele de conducere. Președinte a fost ales subsemnatul, iar vicepreședinte - Nicolae Bostan. De asemenea, au fost aleși membrii Consiliului Uniunii, ai Comisiei de Deontologie și Dezvoltare Profesională, Comisiei de cenzori și Comisiei Atestare și Disciplină. Ultima comisie va fi interguvernamentală, respectiv din ea vor mai face parte câte un reprezentant al Ministerului Justiției și Ministerului Economiei, precum și doi profesori universitari", a spus Ion Popa, precizând că în total membri ai Uniunii au devenit 194 de persoane.

Potrivit președintelui, până la începutul acestui an profesia de administrator autorizat nu exista în Moldova.

„Prin Legea cu privire la administratorii autorizați a fost instituită această profesie. Legea reflectă cadrul legal de activitate al administratorilor insolvabilității și lichidatorilor în cazul dizolvării persoanei juridice. Uniunea dispune de toate pârghiile pentru crearea cadrului normal de activitate a administratorilor, dar și de a aplica sancțiuni celor care nu-și îndeplinesc activitatea conform legii. Până acum această atribuție aparținea doar instanțelor de insolvabilitate și creditorilor", a spus sursa citată.

Ion Popa afirmă că activitatea Uniunii este supravegheată de Ministerul Justiției, acesta având funcția de supraveghere și reglementare a profesiei.

„Vom conlucra cu toate autoritățile statului în vederea dezvoltării profesiei de administrator", a precizat președintele Uniunii.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

Moldova , studii , profesie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1762
Populația:
3821 locuitori

Slobozia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Slobozia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Ștefan Vodă și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3821 de oameni. Satul Slobozia a fost menționat documentar în anul 1762.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.