20 februarie 2015, 14:12 Realitatea moldovenească views 7460
Politicienii despre perspectivele Guvernului Gaburici
20 februarie 2015, 14:12 Realitatea moldovenească views 7460

Politicienii despre perspectivele Guvernului Gaburici

În timp ce deputatul PDM, Sergiu Sârbu, se arată optimist privind perspectivele Guvernului Gaburici, deputatul PLDM, Valeriu Ghileţchi, nu este atât de încrezător pe motiv că noul cabinet de miniştri nu are o acoperire politică majoritară. Opiniile celor doi deputaţi din coaliţia parlamentară au fost expuse în cadrul unei ediţii speciale de la postul de televiziune „Publika TV", transmite IPN.

Democratul Sergiu Sârbu este de părerea că PCRM va susţine şi în continuare Alianţa de guvernare la votarea proiectelor de legi. „Nu am văzut din partea comuniştilor nici o reticenţă privind integrarea europeană. Scopul principal al Programului de guvernare ale Alianţei este integrarea europeană, de aceea sper că vor vota în continuare principalele proiecte de legi. Mi-a fost şi Igor Dodon coleg de partid, era şi el ca mine, pro-european. Poate că între timp, peste vre-o doi ani, îşi revine, ca şi PCRM, şi va vota împreună cu noi proiectele pro-europene", şi-a exprimat speranţa democratul.

Totodată, Sârbu este de acord că noul cabinet de miniştri urmează să activeze într-o perioadă foarte dificilă. „Avem de muncit mult împreună pentru ca să avem un guvern receptiv şi eficient. Acest guvern are sarcina să lupte crâncen cu criminalitate şi corupţia, să stabilizeze economia şi să consolideze societatea. Dar principalul e să recapete încrederea cetăţenilor", a spus deputatul.

Pe de altă parte, deputatul PLDM Valeriu Ghileţchi, se arată sceptic că actualul guvern va reuşi să-şi realizeze toate obiectivele propuse. „Deşi sunt optimist, sunt şi realist. Obiectivul actualei guvernări, de a obţine statutul de candidat al UE, este unul ambiţios. Guvernele Filat şi Leancă au reuşit mult în parcursul de integrare europeană a Republicii Moldova. Actualului guvern îi va fi cu mult mai greu, deoarece este unul minoritar, nu are o susţinere politică majoritară. Aşa că, în formula actuală, este clar că Guvernului Gaburici nu-i va reuşi tot ce şi-a propus. Este important să nu ne permitem un regres, să ne mişcăm înainte, oricât de încet. Oricum, consider că rămân deschise posibilităţile formării unei coaliţii pro-europene majoritare, care va susţine actualul cabinet de miniştri în implementarea reformelor şi integrarea europeană", a afirmat Ghileţchi.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Chiril Gaburici , guvern , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1435
Populația:
1087 locuitori

Rîşcova este un sat şi comună din raionul Criuleni. Rîşcova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Criuleni și la 34 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1087 de oameni. Satul Rîșcova a fost menționat documentar în anul 1435.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.