18 februarie 2015, 11:27 Realitatea moldovenească views 7498
Vești proaste pentru șoferi. Șase companii petroliere din țară au SCUMPIT carburanții (VIDEO)
18 februarie 2015, 11:27 Realitatea moldovenească views 7498

Vești proaste pentru șoferi. Șase companii petroliere din țară au SCUMPIT carburanții (VIDEO)

Vesti proaste pentru soferi. Sase companii petroliere din tara au scumpit carburantii cu pana la 5 la suta. Petrolistii spun de vina este aprecierea dolarului. Astfel, benzina, dar si motorina s-au scumpit in medie cu 60 de bani.

Tatiana CALISCIUC, REPORTER PRO TV: "Si pentru ca deprecierea leului nu este suficienta, companiile petroliere din tara anunta scumpirea carburantilor. Daca acum aproximativ o luna, soferii s-au bucurat de ieftinirea neinsemnata benzinei si a motorinei, acum vine un nou val de scumpiri."

Potrivit ANRE, inca de ieri doua companii petroliere au anuntat ca vor opera modificari la panou. Astfel astazi, un litru de benzina cu cifra octanica A-95 s-a scumpit cu 60 de bani si costa 17 lei si 5 bani, in timp ce pretul la motorina s-a majorat cu 80 de bani. Petrolistii argumenteaza scumpirea prin aprecierea dolarului fata de leu.

Si asta nu e tot. Potrivit ANRE de maine o alta companie va scumpi carburantii cu 90 de bani. Potrivit expertilor, cat leul se va deprecia, preturile la carburanti vor creste. Acesta insa nu este singurul motiv al scumpirilor.

Ion TORNEA, EXPERT IDIS VIITORUL: „Dupa o scadere pe piata internationala a preturilor carburantilor, acum umarim o crestere. Cat timp vor crese nu stim, da aceasta este una dintre cauze."

Cele 3 companii petroliere care au operat majorari detin 50 la suta din piata carburantilor. Ultima data benzina si motorina s-a scumpit in luna septembrie a anului trecut in medie cu 20 de bani per litru, desi pe piata internationala pretul petrolului a scazut cu pana la 50 la suta. Ulterior au urmat un sir de ieftiniri mici.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

preţ , produse petroliere , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1561
Populația:
5438 locuitori

Rădoaia este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Rădoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 10 km de orașul Sîngerei și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5438 de oameni. Prima atestare istorică a satului Rădoaia datează din anul 1561.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.