27 ianuarie 2015, 14:18 Realitatea moldovenească views 8431
Mark Tkaciuk: să fie invitat în Moldova procuror din Grecia
Foto: infotag.md
27 ianuarie 2015, 14:18 Realitatea moldovenească views 8431

Mark Tkaciuk: să fie invitat în Moldova procuror din Grecia

„De ce un am invita în Moldova un procuror cu adevărat european – direct din Grecia", a scris pe pagina sa din reţelele de socializare fostul consilier al Preşedintelui Vladimir Voronin, fostul ideolog al PCRM, Mark Tkaciuk.

Potrivit agenţiei „INFOTAG", citând fostul deputat, el a comentat victoria obţinută în ajun la alegerile parlamentate din Grecia de coaliţia radicalilor de stânga „Syriza", ca victoria „ai noştrilor – roşilor!" şi consideră că partidul ales va desemna un candidat demn pentru postul de procuror general al Moldovei: „obiectiv, imparţial, cu mâinile curate, inima fierbinte şi mintea trează".

Tkaciuk a promis că „geaca de piele, budenovka şi un mauser viitorului procuror general i se vor înmâna în Moldova".

„Moldova şi Grecia se aseamănă nu doar prin probleme, dar şi prin trecutul comun. Am în vedere nu doar experienţa tristă a conducerii fanariote, dar şi experienţa eteriei (revoluţia grecilor împotriva regimului Imperiului Otoman – „I"). Numai Alexandru Ipsilanti (liderul Eteriei de la începutul secolului XIX – „I") cât face!", a amintit el.

„INFOTAG" precizează: Desemnarea în postul de Procuror General a unei persoane din ţările Uniunii Europene a devenit cauza principală a refuzului liderilor PDM şi PLDM de a forma coaliţia de guvernare cu liberalii. Experţi independenţi afirmă că Vlad Plahotniuc şi Vlad Filat se tem de implicarea unei persoane din afară în treburile justiţiei moldoveneşti.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

procuror , Moldova , Grecia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
567 locuitori

Berezovca este un sat din cadrul comunei Calaraşovca, raionul Ocniţa. Satul Berezovca este situat la o distanţă de  30 km de oraşul Ocniţa şi la 259 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 567 de oameni. Satul Berezovca a fost întemeiat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.