29 decembrie 2014, 10:18 Realitatea moldovenească views 8928
Șoferii sînt chemați să doteze automobilele cu cauciucuri de iarnă
Foto: trm.md
29 decembrie 2014, 10:18 Realitatea moldovenească views 8928

Șoferii sînt chemați să doteze automobilele cu cauciucuri de iarnă

Codul portocaliu de ninsoare anunţat de meteorologi, dar şi condiţiile nefavorabile ale vremii, nu-i sperie pe unii şoferi. Chiar dacă sunt conştienţi la ce pericol se expun atunci când pornesc la drum neechipaţi în condiţii de iarnă, majoritatea conducătorilor auto încă ezită să-şi asigure maşina cu strictul necesar pentru cazuri extreme. La rândul lor autorităţile îndeamnă toţi şoferii să dea dovadă de prudenţă şi responsabilitate maximă, relatează Mesager.

Mircea Ceruța, managerul unui auto service din capitală spune că șoferii devin mai responsabili doar atunci când se confruntă cu probleme din cauza condiţiilor meteo. „Dotarea cu cauciucuri de iarnă este extrem de importantă și chiar obligatorie. Numaidecât ar trebui, pe lângă celelalte componente ale automobilului, să mai aibă în dotare o lopată, o căldare cu nisip, un termos cu ceai fierbinte", spune Mircea Ceruța.

Aproximativ jumătate dintre şoferii cu care a discutat reporterul Mesager spun că mai au timp la dispoziţie pentru a-şi dota automobilul.

Avertizarea de cod portocaliu de ninsori, viscol, vânt și polei emisă de meteorologi intră în vigoare din data de 29 decembrie, atunci când sunt prognozate ninsori abundente.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

automobil , Moldova , iarna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
3401 locuitori

Geamăna este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Batîc și Geamăna. Satul Geamăna se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3 401 oameni. Satul Geamăna a fost atestat documentar în anul 1568.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.