27 octombrie 2014, 12:16 Realitatea moldovenească views 7185
Preferințele electorale ale moldovenilor
Foto: tribuna.md
27 octombrie 2014, 12:16 Realitatea moldovenească views 7185

Preferințele electorale ale moldovenilor

Dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, șase formațiuni politice ar accede în Parlament - Partidul Comuniștilor, Partidul Liberal-Democrat, Partidul Democrat, formațiunea "Patria", Partidul Liberal, Partidul Socialiștilor. Datele se conțin într-un sondaj de opinie dat publicității astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova, informează NOI.md.

Potrivit studiului cele mai multe voturi ar merge la PCRM – 21,8 la sută, pentru PLDM ar vota 15,4 la sută, pentru PD – 11,3%, pentru partidul „Patria" - 8%, PL – 7,8%, PSRM – 7,5%, Mișcarea Populară Antimafie – 2,4 la sută, alt bloc electoral – 8%. Sondajul mai arată că peste 12 la sută dintre cetățeni nu știu cu cine vor vota.

În ceea ce privește participarea la alegerile parlamentare din acest an, 57 la sută din respondenți au menționat că vor merge cu siguranță la vot, 26 % au declarat că probabil vor merge, iar altele 7% – probabil că nu.

Totodată, majoritatea intervievaților au apreciat negativ posibilitatea desfășurării alegerilor anticipate în 2015. Peste 60 la sută au declarat că se opun acestui lucru, în timp ce 14 la sută au apreciat pozitiv organizarea anticipatelor. Alte 5 la sută au spus că nu sînt interesați de acest subiect.

Sondajul de opinie a fost realizat Asociația Sociologilor și Demografilor în perioada 11-20 octombrie curent, pe un eșantion de 1063 de persoane, în 72 de localități ale republicii. Marja de eroare a sondajului este de ± 3 la sută.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

alegeri , sondaj , Moldova , partide

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
2709 locuitori

Antoneşti este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Antoneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Ștefan Vodă și la 114 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 2709 oameni. Satul Antoneşti a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.