11 august 2014, 10:18 Realitatea moldovenească views 12276
În armata transnistreană sînt căutați cei care au rude în R. Moldova și Ucraina
Foto: point.md
11 august 2014, 10:18 Realitatea moldovenească views 12276

În armata transnistreană sînt căutați cei care au rude în R. Moldova și Ucraina

Potrivit agenției de știri "Tiras", pe fundalul escaladării războiului psihologic dintre Transnistria pe de o parte, și R. Moldova și Ucraina, pe de altă parte, în unitățile militare ale autoproclamatei republici se precizează care dintre soldați au rude în aceste țări. Acest lucru a fost semnalat, în special, de surse din unitățile ministerului apărării. Posibil, că nu este nimic amenințător și este vorba doar despre o obișnuită precizare a relațiilor de rudenie. Dar, poate că în structurile de forță se încearcă anticipat, pînă la începutul fazei active a conflictului, identificarea soldaților care potențial nu inspiră încredere.

De asemenea, s-a confirmat suplimentar informația că unii dintre soldați a fost avertizați cu privire la data începerii "conflictului armat" – 26 august.

Avînd în vedere faptul că data a aparut deja de mai multe ori în mass-media, este dificil să ne imaginăm că războiul va izbucni anume în această zi. Și în general, cît de reală este panica, pentru că Ucraina singură nu poate ataca Transnistria. Posibil că în spatele tărăboiului privind "agresiunea" Kievului și Chișinăului se ascund probleme economice foarte grave.

Sursa: trends.md

Cuvinte cheie:

armata , Transnistria , Moldova , Ucraina

Comentarii

 (1)
  • #1 Serj Răspunde Citează selecţia
    По меньше бы нагоняли паники, спокойнее жили бы люди. А то бежите впереди собственной тени... Боитесь что вашу прессу читать не будут... Сколько проблем внутри самих государств. Или скорее вы хотите переключить внимание с внутренних проблем, которые правительства не хотят решать, на внешние... Пусть народ ломает голову, как бы остаться в живых, вместо того, чтобы спросить у чиновников, что те сделали для благоустройства жизни жителей республики.
    Как-то так.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
160 locuitori

Slobozia-Recea este un sat din cadrul comunei Recea, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Rîșcani și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 160 de oameni. Satul Slobozia-Recea a fost menționat documentar în anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.