08 august 2014, 16:36 Realitatea moldovenească views 7686
Prețurile de export la merele moldovenești s-au redus de două ori
08 august 2014, 16:36 Realitatea moldovenească views 7686

Prețurile de export la merele moldovenești s-au redus de două ori

Prețurile de export la merele moldovenești s-au redus de 1,5-2 ori, relatează NOI.md cu referire la publicația „APK-Inform: ovoșci & fruktî". Potrivit sursei citate, sezonul de recoltare a merelor în Moldova abia a început, însă producătorii sînt nevoiți să scadă prețurile de două ori față de anul trecut.

Reducerea bruscă a prețurilor este determinată de interdicția recentă a Rusiei la importul de mere din Moldova. Astfel, producătorii moldoveni practic au pierdut principala piață de desfacere. Anterior Moldova exporta pînă la 70% din recolta de mere, iar peste 90% din export revenea Rusiei.

În prezent, fermierii moldoveni caută activ cumpărători în alte țări. Printre cele mai atractive piețe de desfacere sînt considerate România, Belarus și Kazahstan. Actualmente, prețurile la merele moldovenești nu depășesc 0,25-0,27 dolari/kg, în timp ce la începutul lunii august 2013 acestea erau de 0,5-0,55 dolari/kg.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

export , preţ , Moldova , statistica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
1068 locuitori

Ciumai este un sat din cadrul comunei Vinogradovca, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Taraclia și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1068 de oameni. Satul Ciumai a fost atestat documentar în anul 1807.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.