01 august 2014, 11:20 Realitatea moldovenească views 8501
În stînga Nistrului a fost restricţionată circulaţia maşinilor de mare tonaj
Foto: moldpres.md
01 august 2014, 11:20 Realitatea moldovenească views 8501

În stînga Nistrului a fost restricţionată circulaţia maşinilor de mare tonaj

Autorităţile autoproclamatei rmn au introdus din 29 iulie restricţionări temporare pentru circulaţia maşinilor de mare tonaj, cu greutatea ce depăşeşte 12 tone, relatează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat, decizia a fost luată în legătură cu temperaturile înalte din regiunea transnistreană. „Pe vreme caniculară asfaltul se deformează considerabil sub presiunea vehiculelor mai grele de 12 tone, deteriorîndu-se astfel drumurile", se arată în comunicat.

Restricţionarea va fi valabilă pînă cînd temperatura diurnă va fi mai joasă de 30 de grade Celsius.

În acelaşi timp, noile reguli nu se referă la mijloacele de transport de pasageri, inclusiv internaţionale, la maşinile care transportă mărfuri agricole, îngrăşăminte, produse alimentare, carburanţi, deşeuri menajere, încărcături perisabile, materiale de construcţie ş.a. În aceste cazuri circulaţia va fi permisă doar în perioada nocturnă, între orele 20.00 şi 09.00.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

transport , Transnistria , drum

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1875
Populația:
135 locuitori

Greceni este un sat din cadrul comunei Burlăceni, raionul Cahul. Satul este situat la distanța de 58 km de orașul Cahul și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 135 de oameni. Localitatea Greceni este atestată documentar în anul 1875, fiind înființată pe lîngă o stație de cale ferată.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.