10 februarie 2014, 15:43 Realitatea moldovenească views 9507
Semnătura electronică va fi aplicată şi pe actele notariale
Foto: moldpres.md
10 februarie 2014, 15:43 Realitatea moldovenească views 9507

Semnătura electronică va fi aplicată şi pe actele notariale

Ministerul Justiţiei, Centrul de e-Guvernare şi Centrul de Telecomunicaţii Speciale vor elabora şi propune completări la Regulamentul cu privire la modul de îndeplinire a actelor notariale şi completare a registrelor notariale, dar şi la alte acte relevante, în vederea aplicării mecanismului de utilizare a semnăturii digitale în activitatea notarială, informează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

În dispoziţia sa, şeful Guvernului solicită ca iniţiativa să fie gata pînă pe 15 martie 2014.

De asemenea, Premierul a cerut să fie informat în scris despre respectarea normelor stabilite în Regulamentul cu privire la procedurile de asigurare a transparenţei în procesul decizional şi de executare a acestor modificări.

Semnătura digitală pe actele notariale vine să faciliteze obţinerea informaţiilor de tip notarial, să reducă din costuri şi să excludă fenomenul birocratic.

Dispoziţia a fost emisă în urma consultărilor cu reprezentanţii mediului de afaceri.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

documente , guvern , servicii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
13 locuitori

Podul Lung este un sat din comuna Sipoteni, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Călărași și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 13 oameni. Satul Podul Lung a fost înființat în anul 1955.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.