Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 854 Vizualizări

Calitatea și viteza serviciilor consulare pentru migranții moldoveni va spori


Foto: facebook.com/NicuPopescuMd

În contextul vizitei de lucru la Berlin, vicepremierul Nicu Popescu cu prim-ministra Natalia Gavrilița și ministrul muncii și protecției sociale Marcel Spatari, au avut o întîlnire cu reprezentanții diasporei stabiliți în Germania, relatează Noi.md.

În cadrul discuțiilor șeful diplomației moldovene a accentuat că Diaspora este unul dintre obiectivele principale de pe agenda 4D (Dezvoltare europeană, Dialog, Diasporă și Diplomație economică) a diplomației faptelor concrete pentru anul 2022.

„Pe linia ministerului de externe planificăm modernizarea și digitalizarea serviciilor consulare pentru a spori calitatea și viteza serviciilor prestate pentru diasporă.” – a spus ministrul Nicu Popescu.

Totodată, ministrul de externe s-a referit la discuțiile pe care le poartă constant cu omologii săi în vederea implementării de acțiuni concrete pentru diaspora noastră, inclusiv reducerea tarifelor de roaming și recunoașterea actelor.

În context, a fost menționată vizita recentă la Chișinău a ministrei afacerilor externe a Germaniei, Annalena Baerbock, în cadrul căreia au fost discutate aspecte privind încheierea formalităților pentru simplificarea conversiei permiselor de conducere pentru cetățenii noștri.

Iar în cadrul vizitei la Berlin, ministra Ana Revenco a semnat Declarația comună de intenție între Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova și Ministerul Federal al Dezvoltării Digitale și Transport al Republicii Federale Germania, privind aspectele procedurale de transcriere a permiselor de conducere.

„Vom depune în continuare eforturi pentru a implementa împreună cu partenerii noștri proiecte concrete în beneficiul tuturor cetățenilor, atît celor stabiliți în țară cît și celor din diasporă.” – a adăugat vicepremierul Nicu Popescu.

 

Cuvinte cheie:

consulat , servicii , Moldova , Germania , MAEIE , diaspora

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cărbuna

Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
2140 locuitori

Cărbuna este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Cărbuna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Ialoveni și la 40 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2140 de oameni. Satul Cărbuna a fost menționat documentar în anul 1775.

Citeşte mai departe