Mergi spre compartimentul: Copiilor
21 octombrie 2023, 13:00 Copiilor views 1085
Ministerul Educației a lansat o platformă online dedicată părinților, îngrijitorilor și specialiștilor
21 octombrie 2023, 13:00 Copiilor views 1085

Ministerul Educației a lansat o platformă online dedicată părinților, îngrijitorilor și specialiștilor

O platformă digitală de prevenire a riscurilor de violență și neglijare asupra copiilor www.parinteste.md, a fost lansată în Republica Moldova.

Resursa este dedicată părinților, îngrijitorilor, educatorilor și tuturor actorilor implicați în creșterea și educarea copiilor, anunță Ministerul Educației.

Scopul platformei constă în creșterea capacității de îngrijire și protecție din partea părinților și asistenților parentali profesioniști, educatorilor, îngrijitorilor pentru prevenirea și combaterea cazurilor de violență asupra tuturor copiilor în societate.

Platforma digitală oferă posibilitatea de a acorda întrebări privind îngrijirea copilului unui specialist din domeniu prin intermediul unui chat de comunicare.

Astfel, orice părinte sau copil poate beneficia de suport absolut gratuit și în termen scurt.

Pagina a fost creată de CCF Moldova (Children, Communities, Families), în cadrul proiectului HOPE, finanțat de Uniunea Europeană, Agenția Austriacă de Dezvoltare și Caritas Austria.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

copii , învăţămînt , parinti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
1203 locuitori

Cucoara este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cucoara și Chircani. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cahul și la 155 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1203 oameni. Satul Cucoara a fost menționat documentar în anul 1856.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.