Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 1265 Vizualizări

Cum să prevenim problemele de dezvoltare a copiilor și să-i ajutăm să aibă succes la învățătură


Foto: fbc.ua

În ultima perioadă, se observă o tendință înspăimîntătoare: mulți copii vin cu probleme mari de dezvoltare, iar acest lucru se referă și la grădiniță, și la școală.

Despre acest lucru scriu pedagogii, îndemnînd părinții să ajute copiii, deoarece profesorii nu pot face față problemelor fără ei.
"Căci voi sîteți cele mai interesate persoane în acest proces. De multe ori la școală este deja prea tîrziu!!!

1) luați smartphone-urile de la copii! Știu că nu e ușor. Nu-i dați niciodată telefonul copilului pentru ca el să tacă, să nu vă încurce și să vă permită să faceți ceva.
2) discutați cu copiii. În mașină, la plimbare, acasă, la masă etc., Povestiți-i copilului despre dvs., întrebați-l despre el. Nu vă fie lene. Explicați-i sentimentele și gîndurile. Cereți-i sfatul și gîndurile sale.
3) copilul trebuie să aibă responsabilități casnice. Trebuie să aibă grijă de cineva. El trebuie să știe ce are de făcut.
4) cereți-i ajutorul, chiar dacă nu aveți nevoie de el.
5) nu faceți pentru copil ceea ce poate face el însuși. Chiar dacă el nu face bine, iar dvs. vă reușește mai bine!!! Sau el - încet, iar dvs. - repede…
6) copilul trebuie să se deservească singur. Trebuie să poată să se îmbrace și să se dezbrace, să se spele, să se spele pe dinți, să se încheia la nasturi, la fermoar, scurta, să se încalțe. Nu mai cumpărați încălțăminte fără șireturi!!! Învățați copiii să-și lege șireturile!!! Aproape 100% dintre elevii de clasa întîi nu știu cum să facă acest lucru!!!

Nu trebuie să căutați: cum este mai ușor!!! Trebuie să fie greu. Viața este alcătuită din greutăți și probleme.
Toate acestea dezvoltă creierul, iar pentru a avea succes la învățătură acest lucru este important", subliniază pedagogii.

 

 

Cuvinte cheie:

problema , dezvoltare , copii , studii , succes

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ivanovca Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
956 locuitori

Ivanovca Nouă este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Ivanovca Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cimișlia și la 42 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 956 de oameni. Satul Ivanovca Nouă a fost menționat documentar în anul 1835.

Citeşte mai departe