Mergi spre compartimentul: Copiilor
06 iulie 2017, 14:15 Copiilor views 4774
O disciplină opțională va ajuta elevii să-și aleagă partenerul de viață
06 iulie 2017, 14:15 Copiilor views 4774

O disciplină opțională va ajuta elevii să-și aleagă partenerul de viață

Experţii Centrului Internaţional "La strada" au oferit detalii cu privire la crearea unei familii durabile, făcînd bilanţul implementării disciplinei opţionale "Relaţii armonioase în familie".

Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul Centrului de investigaţii şi Consulting "Sociopolis", Diana Cheianu-Andrei, a spus că scopul acestei discipline este să-i ajute pe elevi să perceapă sensul unei familii, să poate crea pe viitor o familie fericită.

"În multe familii din Republica Moldova există o problemă mare, părinţii nu ştiu să găsească limbă comună şi între ei lipseşte, completamente, o relaţie armonioasă", a subliniat ea.

Experţii au făcut un sondaj între elevi, cadre didactice şi părinţi cu privire la locul femeii în familie şi locul bărbatului în familie, dar şi despre percepţia unei relaţii armonioase şi fericite.

Potrivit experţilor, Impactul implementării disciplinei a fost unul observabil, fiindcă în urma audierii disciplinei, o treime din 1050 de elevi au încercat să discute cu părinţii problemele ce ţin de relaţiile familiale, tinzînd spre relaţii armonioase între membrii familiei.

Precizare: Disciplina "Relaţii armonioase în familie" a fost introdusă în anul de studii 2016-2017, în 22 de licee din 17 localităţi din Moldova.

Sursa: infotag.md

Cuvinte cheie:

scoala , familie , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
36 locuitori

Stîrceni este un sat din cadrul comunei Vărvăreuca, raionul Floreşti. Satul este situat la o distanță de 6 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 36 de oameni. Prima atestare documentară a satului Stîrceni din ținutul Soroca datează din anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.