Mergi spre compartimentul: Copiilor
16 decembrie 2014, 09:22 Copiilor views 8994
Elevi din RM au obţinut două medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Științe
Foto: moldpres.md
16 decembrie 2014, 09:22 Copiilor views 8994

Elevi din RM au obţinut două medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Științe

Elevi din Republica Moldova au obţinut două medalii de bronz la cea de-a XI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe pentru juniori, care s-a desfășurat în perioada 2–11 decembrie 2014 în orașul Mendoza, Argentina, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educaţiei, medaliile au fost cucerite de Mihaela Lana Raischi, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Orizont" din municipiul Chişinău, și Chiril Solovei, elev în clasa a IX-a de la acelaşi liceu.

În cadrul concursului, care a întrunit reprezentanţi din 35 de țări, elevii și-au demonstrat cunoștințele teoretice și abilitățile practice integrate la trei discipline școlare: fizică, chimie și biologie.

Din lotul olimpic al Republicii Moldova au făcut parte şase elevi şi doi profesori.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

stiinta , olimpiada , moldovenii , elevi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
1515 locuitori

Parcova este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Parcova și Fîntîna Albă. Satul Parcova se află la o distanță de  12 km de orașul Edineț și la 200 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1515 oameni.Prima atestare documentară a satului Parcova, pe Ciuhur, din ținutul Hotin, datează din anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.