Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 noiembrie 2013, 11:19 Diaspora moldovenească views 8110
20 noiembrie 2013, 11:19 Diaspora moldovenească views 8110

Moldova va deschide consulate la Milano și Padova


Foto: tv7.md

Decizia a fost luată în cadrul ședinței din 19 noiembriee a Guvernului, la propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Cele două consulate vor fi deschise în Italia: la Milano și Padova.

Astfel, s-a decis transferarea consulatului din Bologna în Milano, care este al 2-lea oraș după mărime în Italia. Peste 65 de mii de cetățeni moldoveni vor avea acces la serviciile consulare de acolo.

Deschiderea celor două misiuni diplomatice va face ca prezența consulară a Moldovei în nordul Italiei să fie acoperită atât în partea de Est, cât și de Vest a peninsulei. În acest mod, la serviciile consulare vor avea acces peste 106 mii de cetățeni moldoveni, din totalul celor peste 145 de mii stabiliți în Italia.

Înființarea misiunilor consulare suplimentare se justifică prin numărul mare de conaționali și va permite soluționarea problemelor curente ale moldovenilor aflați în străinătate.

„Sper că decizia va ajuta să deservim mai bine concetățenii noștri", a spus Prim-ministrul Iurie Leancă.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

consulat , Moldova , diaspora , Italia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
66 locuitori

Frunzeşti este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 66 de oameni. Satul Frunzești a fost înființat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.