Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 martie 2013, 10:15 Localitaţile Moldovei și diasporei views 7695
03 martie 2013, 10:15 Localitaţile Moldovei și diasporei views 7695

Guvernul protejează persoanele cu orientare sexuală netradițională din Bălți

Guvernul Republicii Moldova a venit în apărarea persoanelor cu orientare  sexuală netradițională din Bălți. La solicitarea Oficiului teritorial al Cancelariei de Stat, Curtea de Apel a anulat decizia consiliului municipal, prin care municipiul Bălți se declarase „zonă de susținere deosebită a bisericii ortodoxe” și interzisese orice manifestare a minorităților sexuale, informează Moldnews.

În baza acestei decizii, în oraș au fost interzise paradele homosexualilor și a persoanelor cu orientare sexuală netradițională.

Potrivit avocatei Oficiului teritorial Bălți al Cancelariei de Stat Elena Usatîi, decizia consiliului municipal a fost anulată, iar pe teritoriul municipiului acționează prevederile Legii cu privire la egalitatea de șanse.

Amintim că cîteva zile în urmă, un grup de apărători ai drepturilor omului, precum și persoane cu orientare  sexuală netradițională au organizat o acțiune la Chișinău, trecînd în marș pe bulevardul Ștefan cel Mare.

Cuvinte cheie:

guvern , lege , antidiscriminare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1735
Populația:
3108 locuitori

Vărăncău este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Gherşunovca, Buschi și Vărăncău. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 108 km de Chișinău. Populaţia satului Vărăncău alcătuia 3108 de locuitori în anul 1997. Satul Vărăncău a fost menționat documentar în anul 1735.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.