Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 noiembrie 2012, 10:39 Localitaţile Moldovei și diasporei views 4496
24 noiembrie 2012, 10:39 Localitaţile Moldovei și diasporei views 4496

Euroregiunea "Nistru" poate primi finanțare directă de la Comisia Europeană

Președintele Consiliul Județean Iași, președintele euroregiunii "Siret - Prut - Nistru" Cristian Adomniței și președintele Consiliului Regional Vinița Serghei Tatusyak, șeful euroregiunii "Nistru", au semnat, miercuri la Iași, un acord, care permite să aplice pentru finanțare directă de la Comisia Europeană .

Potrivit agenției "Novii Reghion", în timpul vizitei sale în România Tatusyak a spus că orașul ucrainean Vinița trebuie să devină ușa de intrare în Europa.

Delegația ucraineană a salutat semnarea acestui document important, care permite celor două euroregiuni să pretindă la finanțare direct de la Comisia Europeană - organul suprem al executivului UE.

Euroregiunea "Nistru" acoperă regiunea Vinița din Ucraina, precum și cîteva raioane ale Republicii Moldova. Cooperarea în cadrul euroregiunii înseamnă o strînsă cooperare economică și umanitară a zonelor de frontieră.

S-a presupus că în euroregiunea "Nistru" vor intra, de asemenea, și raioanele Camenca și Rîbnița din Transnistria, dar în 2011, participarea Transnistriei a fost respinsă din cauza unui număr de obstacole.

Tiraspolul oficial declară că raioanele Camenca și Rîbnița ar putea deveni participanți direcți la proiect numai în cazul în care Transnistria ar fi un partener egal în proiect și acordurile sale.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
3341 locuitori

Sîngereii Noi este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mărineşti și Sîngereii Noi. Satul Sîngereii Noi se află la distanța de 17 km de orașul Sîngerei și la 119 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 3341 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.