Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 septembrie 2012, 11:40 Localitaţile Moldovei și diasporei views 4593
01 septembrie 2012, 11:40 Localitaţile Moldovei și diasporei views 4593

Un salon internaţional de carte a fost inaugurat la Chişinău

Peste 5 mii de titluri de carte sînt expuse la Chișinău, în perioada 31 august-4 septembrie, în cadrul celei de-a XXI-a ediţii a Salonului Internaţional de Carte. Evenimentul a fost inaugurat ieri, la Biblioteca Naţională, comunică MOLDPRES.

Alexe Rău, directorul bibliotecii a menţionat că actuala ediţie reuneşte edituri din 18 state. Pentru prima dată la salon participă Azerbaidjanul.

Boris Focşa, ministru al Culturii a subliniat că Salonul Internaţional de Carte este unul deosebit. "Acest templu al culturii, Biblioteca Naţională, integrează în cadrul manifestării toate segmentele de cultură", a adăugat ministrul.

Actuala ediţie a salonului este dedicată împlinirii a 180 de ani de la înfiinţarea Bibliotecii Naţionale şi Anului Doina şi Ion Aldea-Teodorovici.

În cadrul salonului, vor avea loc peste 30 de acţiuni culturale, între care lansarea Muzeului virtual al Bibliotecii Naţionale, expoziţia "Două vieţi la unison, Doina şi Ion Aldea-Teodorovici", va fi prezentat topul celor mai citite cărţi ale anului 2011 etc.

Salonul Internaţional de Carte are loc în cadrul Festivalului Naţional al Cărţii şi Lecturii, ediţia a II-a. Festivalul se va desfăşura începînd cu 31 august, în toate localităţile din republică, unde există o bibliotecă publică.

Cuvinte cheie:

educatie , literatura , biblioteca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
273 locuitori

Pietrosul Nou este un sat din cadrul comunei Făleştii Noi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 273 de oameni. Satul Pietrosul Nou a fost înființat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.