Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 august 2012, 12:03 Diaspora moldovenească views 9172
21 august 2012, 12:03 Diaspora moldovenească views 9172

Cel mai grav val de caniculă a cuprins Europa


Foto: interfax.by 

În timp ce la noi temperaturile au cedat, Europa a înregistrat cel mai grav val de caniculă din acest an, relatează protv.md. Temperaturile de plus 40 de grade Celsius au pus oamenii pe jar la propriu. Ca de obicei, havuzurile au fost un loc de refugiu.

La Paris au fost înregistrate 36 de grade Celsius, astfel că umbra copacilor nu le-a mai fost de ajutor oamenilor. Aceștia au luat cu asalt havuzurile. 

Francezii și turiștii s-au răcorit în apă, iar unii se bronzau direct în stradă. O situație similară e și la Berlin. Acolo mercurul din termometre a urcat pînă la 40 de grade.

 Astfel, nemții au preferat să se retragă în pensiunile din munți, în căutarea unei adieri de vînt. Nici italienii nu sînt răsfățați cu temperaturi confortabile. 

La Roma tarabele cu înghețată sînt la mare căutare, iar puncte medicale ambulante poți întîlni la orice colț. Meteorologii anunță că valul de caniculă a venit din Africa spre Europa.

Cuvinte cheie:

Europa , canicula

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1676 locuitori

Tîrşiţei este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Flutura și Tîrşiţei. Localitatea se află la distanţa de 38 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1676 de oameni. Satul Tîrșiței a fost menționat documentar în anul 1604 cu denumirea Tărceței.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.