Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 iulie 2012, 15:38 Localitaţile Moldovei și diasporei views 6348
26 iulie 2012, 15:38 Localitaţile Moldovei și diasporei views 6348

Premierul cere organelor de forţă să intervină: Decizia consilierilor de la Bălţi este ILEGALĂ!

Decizia Consiliul Municipal Bălţi, care a decis astăzi desfăşurarea unui referendum local privind extinderea autonomiei locale, este ilegală. Aceasta a fost reacţia premierului Vlad Filat, care a solicitat Serviciului de Informaţii şi Securitate, Procuraturii Generale şi Ministerului Afacerilor Interne să investigheze cazul de încălcare a Legii, relatează publica.md.

De asemenea, premierul a solicitat şefului Oficiului Teritorial Bălţi al Cancelariei de Stat a Republicii Moldova să atace în instanţa de judecată decizia Consiliului Municipal Bălţi, după intrarea ei în vigoare. Şi asta pentru că hotărârea consilierilor de la Bălţi ar fi fost adoptată cu grave încălcări ale Legii.

Publika.md aminteşte că aleşii locali din Consiliul Municipal Bălţi au decis astăzi ca pe data de nouă septembrie 2012 să aibă loc un referendum local privind extinderea autonomiei în municipiu.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1569
Populația:
258 locuitori

Reteni este un sat din cadrul comunei Branişte, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîșcani şi la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Reteni a fost menționat documentar în anul 1569.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.