Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 iulie 2016, 11:48 Diaspora moldovenească views 10549
Moldovenii devin prosperi în companiile de transport americane
25 iulie 2016, 11:48 Diaspora moldovenească views 10549

Moldovenii devin prosperi în companiile de transport americane

De opt ani este plecat de acasă, iar ajuns în SUA, Octavian Belostecinic a învățat să devină mai întreprinzător. Cu o experiență bogată în șofat, s-a gîndit să înființeze o companie de transport. Este optimist și îi plac riscurile, iar aceste calități l-au ajutat să prosprere în business.

Clienții sînt în mare parte americani, dar atunci cînd are ocazia să muncească cu europenii sau cei veniți din spațiul ex-sovietic, încrederea este mai mare, explică Octavian. Pînă a ajunge la o cifră de afacere de milioane, a trebuit să muncească mult.

"Aici se valorează personalitatea, dacă știi să fii onest, ambițios și ai scopuri mari, poți reuși. Am văzut show-urile de la Discovery și am riscat să mă urc pe un camion. Cu ajutorul studiilor de acasă și studiile pe care le-am făcut, am decis să deschid o afacere," afirmă Octavian.

De trei ani are o afacere în domeniul transportului, iar produsele au o mare valoare, pentru că e vorba de echipament american, care etse transportat la distanțe enorme.

Vorbind despre în afacerile dintre cele două țări, povara fiscală în SUA este mult mai lejeră, iar autoritățile nu te împiedică să prosperi, îndeosebi dacă ești onest și plătești taxele anuale la timp.

"Aici statul american ajută foarte mult micile afaceri, pe cînd în Moldova, ți se pun bețe în roate. Ar trebui să se atragă o mai bună atenție tinerilor. Cînd am plecat de acasă, am avut gîndul să mă întorc, acum, însă, e mai greu," mai explică tînărul antreprenor.

Octavian s-a gîndid de multe ori să revină acasă, însă în ultimul timp, schimbările promise așa și nu s-au mai realizat, iar investițiile adunate în ultimii ani le-ar investi tot într-o altă țară.

În Arizona locuiesc peste 200 de cetățeni moldoveni, marea majoritate fiind tinere familii care au obținut permisul de muncă și au decis să-și încerce norocul. Mulți dintre ei și-au dezvoltat propriile afaceri în companii de transport, servicii imobiliare, IT, iar o asociație pentru diaspora de moldoveni îi ține mai uniți.

Sursa: www.moldovatimes.com

Cuvinte cheie:

SUA , diaspora , moldovenii , munca , succes

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1978
Populația:
1200 locuitori

Maiac este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Grigoriopol și la 72 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 1200 de oameni. Localitatea Maiac a fost înregistrată oficial în anul 1978.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.