Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 ianuarie 2012, 17:06 Localitaţile Moldovei și diasporei views 3520
10 ianuarie 2012, 17:06 Localitaţile Moldovei și diasporei views 3520

UE oferă Moldovei 12 milioane de euro pentru consolidarea încrederii între cele două maluri ale Nistrului

Uniunea Europeană va oferi Republicii Moldova un ajutor nerambursabil în valoare de 12 milioane de euro pentru consolidarea încrederii între malul drept şi cel stîng al Nistrului.

Acordul de finanţare a fost semnat, astăzi, de către premierul Vladimir Filat și ambasadorul Dirk Schuebel, șeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chișinău.

Banii sînt destinați realizării diferitor proiecte sociale, în domeniul sănătății, de aprovizionare cu apă a localităților din Zona de Securitate.

Din suma totală, 12 milioane de euro sînt fonduri europene nerambursabile, iar 1,1 milioane reprezintă un împrumut al PNUD, acordat pe o perioadă de 5 ani.

“Aducem mulțumiri partenerilor europeni, care s-au angajat plenar și susțin acțiunile Moldovei. Acest sprijin este unul politic, care conține elemente pragmatice”, a declarat Vladimir Filat.

În același timp, Dirk Schuebel a menționat că UE este un partener activ al Moldovei în acţiunile ce ţin de reglementarea diferendului Transnistrean, iar acest fapt este demonstrat și de contribuția financiara oferită. ”Aceste masuri de consolidare vizează doar localităţile din Zona de Securitate, dar sînt un beneficiu inclusiv pentru Moldova și integritatea țării”, a spus oficialul european. Schuebel a adăugat că, pînă în 2013, UE urmează să mai ofere Moldovei în jur de 40 de milioane de euro în cadrul programului “Măsuri de consolidare a încrederii”.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1963
Populația:
3093 locuitori

Biruinţa este un oraş în raionul Sîngerei, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii, pe malul drept al rîului Răut, oraşul Biruinţa este situat la o distanţă de 27 km de orașul Sîngerei și la 134 km de Chișinău. Orăşelul Biruinţa a fost înfiinţat în anul 1963, pe lîngă fabrica de zahăr din Alexăndreni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.