Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 mai 2016, 14:00 Diaspora moldovenească views 3732
Program de granturi pentru abilitarea femeilor din diasporă
28 mai 2016, 14:00 Diaspora moldovenească views 3732

Program de granturi pentru abilitarea femeilor din diasporă

Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD) – în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație, misiunea din Moldova (OIM), susținut de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) – a lansat subprogramul Abilitarea Femeilor din Diasporă, al patrulea în cadrul programului de granturi Diaspora Engagement Hub.

Noul subprogram va oferi susținere proiectelor ce vizează îmbunătățirea condițiilor sociale și economice ale femeilor, prin transfer de cunoștințe și abilități, inclusiv prin creare de servicii inovatoare și implicarea în inițiative comunitare. Activitățile pot fi organizate atît în Republica Moldova, cît și peste hotarele țării.

În cadrul subprogramului sînt disponibile cinci granturi, a cîte cinci mii de franci elvețieni fiecare. Cetățenii interesați să participe la concurs vor depune proiectele în perioada 1 iunie 2016 – 31 martie 2017, pentru cîteva domenii prioritare: dezvoltare comunitară; educație și mentorat; sănătate; antreprenoriat social; consiliere și advocacy; servicii sociale.

Dosarele de aplicare vor fi depuse online, pe pagina www.brd.gov.md . Proiectele vor fi examinate o dată la două luni, pe parcursul întregii perioade de aplicate, de către o comisie comună de evaluare OIM / BRD.

Pot obține finanțare proiectele propuse doar de către membrii diasporei (persoană fizică, grup de inițiativă / asociație) ai căror beneficiari direcți și/sau indirecți sînt femeile din diaspora Republicii Moldova. Perioada de implementare a activităților finanțate nu trebuie să depășească 4 luni. Nu sînt eligibile proiectele politice și cele cu caracter cultural.

Sursa: stirilocale.md

Cuvinte cheie:

grant , diaspora , femei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
3938 locuitori

Balatina este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Balatina, Tomeştii Noi, Clococenii Vechi și Lipovăţ. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Glodeni și la 161 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3938 de oameni. Satul Balatina a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.