Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 martie 2016, 15:38 Diaspora moldovenească views 5837
Programul DOR, ediția 2016
28 martie 2016, 15:38 Diaspora moldovenească views 5837

Programul DOR, ediția 2016

Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD) a lansat înscrierea la ediția a IV-a programului DOR - *Diaspora * Origini * Reveniri, destinat generației a doua de migranți, originari din Republica Moldova, cu scopul de a consolida legăturile emoționale, culturale și de identitate ale tinerilor cu țara lor de baștină.

În perioada 25 martie – 25 mai 2016, copiii și adolescenții din diasporă se pot înregistra online, pe www.dor.md, pentru a participa la DOR 2016.

La ediția din anul curent sînt așteptați să participe 100 de persoane.

Programul va fi organizat în perioada 20-28 august.

La DOR 2016 vor participa 75 de membri ai diasporei Republicii Moldova, 15 copiii și adolescenți din Republica Moldova.

Dosarele depuse de copiii și adolescenții din Republica Moldova vor fi colectate și evaluate de partenerii BRD - NEXUS Moldova, prin centrele regionale NEXUS din Chișinău, Cahul, Ungheni și Edineț.

Pentru a participa la DOR 2016, candidații trebuie să aibă vîrsta cuprinsă între 12-17 ani; cei care au fost la edițiile precedente – să asigure înscrierea a cel puțin alți doi candidați noi. Locurile vor fi completate pe măsura înregistrării, conform principiului "primul venit, primul servit". Cei interesați vor completa online formularul de participare, anexînd copia pașaportului.

Rezultatele înscrierilor vor fi anunțate pe 1 iunie 2016.

Copiii selectați să participe la programul DOR vor avea activități creative, sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istoriei și culturii, vizite culturale și întîlniri oficiale. Toate activitățile vor fi desfășurate într-un stil interactiv și de jocuri.

Programul DOR se desfășoară sub patronajul Prim-ministrului Republicii Moldova.

Sursa: www.viza.md

Cuvinte cheie:

diaspora , program , 2016

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
29 locuitori

Dobruşa este un sat din cadrul comunei Negureni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 38 km de oraşul Teleneşti şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 29 de oameni. Satul Dobrușa a fost menționat documentar în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.