Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 martie 2016, 11:35 Diaspora moldovenească views 6718
Sărbătoarea dedicată Mărţişorului organizată la Moscova
18 martie 2016, 11:35 Diaspora moldovenească views 6718

Sărbătoarea dedicată Mărţişorului organizată la Moscova

Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă a organizat în incinta Casei internaţionale a muzicii din oraşul Moscova un concert cu genericul „Mărţişor 2016".

Cei peste 500 de invitaţi ai evenimentului au avut ocazia să audieze un recital al artiştilor de la Chişinău.

Ambasadorul Dumitru Braghiș a felicitat audiența cu ocazia tradiționalei sărbători de primăvară, menționând importanța Festivalului Internaţional de Muzică „Mărţişor" ce s-a desfășurat la Chișinău. Vorbind despre retrospectiva istorică, oficialul a remarcat că în decursul a mai multor decenii Festivalul a contribuit la promovarea valorilor culturale, la solidarizarea oamenilor, crearea unei atmosfere prietenești, favorizând schimbul cultural între diferite popoare.

La eveniment au fost prezenți șefi ai misiunilor diplomatice, reprezentanți ai Dumei de Stat, Ministerului Afacerilor Externe, Primăriei Moscovei, Comitetului Executiv CSI, personalități din mediul cultural, precum și conaționalii noștri aflați în Federația Rusă.

Prezent în sală, Ambasadorul Republicii Azerbaidjan în Federaţia Rusă, Polad Bülbül oğlu, artist al Poporului din Azerbaidjan, decorat cu titlul onorific „Om Emerit" al Republicii Moldova, a adus sincere felicitări publicului cu ocazia frumoasei sărbători de primăvară, menționând că a participat cu o deosebită plăcere la mai multe ediții ale Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor", desfășurat în Republica Moldova.

Evenimentul a culminant cu un recital al artistelor Natalia Gordienko și Dana Marchitan, precum și a unor interpreți moldoveni stabiliți în Federația Rusă.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Martisor , diaspora , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
969 locuitori

Egorovca este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Egorovca, Ciuluc și Catranîc. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 141 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 969 de oameni. Satul Egorovca a fost menționat documentar în anul 1915.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.