Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 decembrie 2015, 16:29 Diaspora moldovenească views 23387
Ambasada Moldovei în Grecia a participat la Tîrgul de Crăciun de la Atena
02 decembrie 2015, 16:29 Diaspora moldovenească views 23387

Ambasada Moldovei în Grecia a participat la Tîrgul de Crăciun de la Atena

Ambasada Republicii Moldova în Republica Elenă şi reprezentanţi ai diasporei moldoveneşti stabiliţi în Grecia au participat, pe 28 şi 29 noiembrie, la ediţia a 16-a a Târgului Internaţional de Crăciun desfăşurat la Atena.

De rând cu alte misiuni diplomatice, Ambasada a contribuit la susținerea copiilor din familii social-vulnerabile din Grecia prin comercializarea vinului moldovenesc, a dulciurilor și a unor covoare.

Membrii comunității moldovenilor din Grecia, în special Uniunea de Prietenie Moldo-Elenă „Alexandros Ipsilantis" s-au implicat activ în amenajarea standului Republicii Moldova și au vândut bijuterii, decorații de Crăciun confecționate şi lucrări tricotate. Totodată, a fost prezentată o galerie de tablouri ale autorilor din diasporă.

Potrivit Ambasadei Moldovei la Atena, evenimentul a fost un prilej de prezentare a țării, de comunicare cu publicul elen și conaționalii stabiliți în Grecia.

Târgul Internațional de Crăciun la care participă corpului diplomatic se organizează anual la Atena în luna noiembrie pe parcursul a două zile. La ediția a 16-a au participat peste 40 de misiuni diplomatice.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

tirg , Crăciunul , Grecia , diaspora

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1903
Populația:
87 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Plopi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Cantemir și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 87 de oameni. Satul Alexandrovca a fost înființat în anul 1903.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.