Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 iulie 2015, 16:43 Diaspora moldovenească views 7429
La Moscova s-au discutat provocările cu care se confruntă diaspora în relaționarea cu femeile migrante
Foto: rusia.mfa.md
16 iulie 2015, 16:43 Diaspora moldovenească views 7429

La Moscova s-au discutat provocările cu care se confruntă diaspora în relaționarea cu femeile migrante

La 11 iulie 2015, în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă a avut loc întîlnirea echipei sociologice de la Centrul de Investigații și Consultanță "SocioPolis" cu reprezentanţii comunităţii moldovenilor de la Moscova.

Scopul întâlnirii l-a constituit efectuarea analizei provocărilor cu care se confruntă asociațiile/comunitățile/grupurile de inițiativă ale diasporei moldovenești din Rusia în relaționarea cu femeile migrante originare din Republica Moldova.

Studiul este finanțat de Entitatea ONU pentru egalitate de gen şi emanciparea femeilor - UN Women în colaborare cu Biroul pentru Relaţii cu Diaspora, iar rezultatele vor fi utilizate pentru elaborarea unui Plan de dezvoltare a capacităților femeilor lidere din diaspora pentru anii 2015-2016".

Sursa: www.rusia.mfa.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , diaspora , Rusia , Moldova , întrevedere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1709
Populația:
677 locuitori

Severinovca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Camenca și la 160 km de Chișinău. Populaţia satului Severinovca alcătuia 677 de oameni în anul 2012. Satul Severinovca a fost menționat documentar în anul 1709.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.