Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 iunie 2015, 14:58 Diaspora moldovenească views 8985
100 de moldoveni vor fi ajutaţi să revină acasă
Foto: twitter.com
05 iunie 2015, 14:58 Diaspora moldovenească views 8985

100 de moldoveni vor fi ajutaţi să revină acasă

75 de cetăţeni ai Republicii Moldova şi alţi 25 de tineri moldoveni şcoliţi peste hotarele ţării vor reveni acasă în cadrul concursurilor lansate de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) din Republica Moldova.

Primul proiect intitulat „Programul de granturi pentru promovarea revenirii de peste hotare şi facilitarea reintegrării în ţara de baștină a migranților originari din Republica Moldova" are drept obiectiv promovarea transferului de idei și abilități noi obținute de către cetățenii Republicii Moldova în procesul migrației.

La acest concurs pot aplica persoanele care întrunesc următoarele condiții: cetățenii Republicii Moldova care s-au aflat în străinătate cel puțin un an înainte de a aplica la program (durata de un an va fi calculată cumulativ luând în considerație ultimii doi ani); doresc să se întoarcă sau au revenit recent la baștină, dar nu mai devreme de 1 iunie 2015; intenționează să se angajeze în câmpul muncii sau să realizeze un stagiu profesional sau de voluntariat în una din instituțiile publice sau private din Moldova.

Ținând cont de necesitățile individuale și prioritățile programului, OIM Moldova va acorda suport oferit în vederea identificării posturilor vacante în Republica Moldova, asistență logistică și administrativă, supliment la salariu lunar timp de șase luni.

Alt proiect, Programul de granturi pentru promovarea revenirii de peste hotare și facilitarea reintegrării în țara de baștină a tinerilor cu studii în străinătate. Beneficiarilor acestui program li se va oferi suport financiar pentru acoperirea cheltuielilor de transport spre țara de baștină, suport pentru identificarea posturilor vacante în Moldova, asistență logistică și administrativă în procesul de revenire și reintegrare.

Termenul-limită de depunere a dosarelor este 31 august 2015. Ambele proiecte vor funcționa în baza principiului „primul venit, primul servit".

Concursurile sunt anunțate în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană și implementat de OIM, informează Biroul pentru Relații cu Diaspora.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , hotar , concurs , migratie , proiect , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1880
Populația:
342 locuitori

Vladimirovca este un sat din cadrul comunei Găvănoasa, raionul Cahul. Satul are o suprafaţă de circa 0.88 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 7.24 km. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cahul și la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 342 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Vladimirovca datează din anul 1880.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.