Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 mai 2014, 15:27 Diaspora moldovenească views 13721
Cetățenii moldoveni vor putea călători fără vize în Turcia
Foto: karadeniz-press.ro
06 mai 2014, 15:27 Diaspora moldovenească views 13721

Cetățenii moldoveni vor putea călători fără vize în Turcia

Începînd cu 1 iunie, cetățenii moldoveni vor putea călători fără vize în Turcia, anunță Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Potrivit instituției, procedurile interne necesare pentru intrarea în vigoare a Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Turcia au fost finalizate de ambele părți.

Astfel, în conformitate cu prevederile Acordului privind abolirea regimului de vize, cetăţenii ambelor state care deţin un document de călătorie valabil (paşaport simplu sau biometric) sînt scutiţi de obligativitatea deţinerii unei vize pentru a intra, ieşi, tranzita şi rămîne temporar pe teritoriul celuilalt stat, pentru o perioadă de pînă la 90 de zile în decurs de 6 luni de la data primei intrări.

Cetăţenii moldoveni care vor dori să călătorească în Turcia trebuie să deţină un paşaport cu termen de valabilitate de cel puţin 60 de zile suplimentar datei preconizate pentru ieşirea din ţară.

Totodată, cei care vor dori să călătorească în Turcia pentru o perioadă ce depăşeşte termenul menţionat vor solicita o viză de lungă şedere, se precizează în nota informativă a ministerului de externe.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Turcia , Moldova , viza , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
2157 locuitori

Selişte este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mana, Lucăşeuca și Selişte. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Orhei și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2157 de oameni. Satul Seliște a fost menționat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.