Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 aprilie 2014, 14:33 Diaspora moldovenească views 13530
Moldoveanca Valentina Mitrofan a lansat volumul „Dar sfînt”
Foto: trm.md
01 aprilie 2014, 14:33 Diaspora moldovenească views 13530

Moldoveanca Valentina Mitrofan a lansat volumul „Dar sfînt”

Valentina Mitrofan a lucrat o viaţă în bibliotecile din Moldova, iar de şapte ani îşi cîştigă pîinea în Italia. Banii cîştigaţi îi investeşte în editarea cărţilor, îndemnîndu-i, astfel, pe micii cititori să fie buni la suflet, înţelepţi şi toleranţi.

Moldoveanca a revenit acasă, pentru a participa, cu un nou volum intitulat „Dar sfînt", la Salonul Internaţional de carte pentru copii.

„Pacea stă la baza tuturor lucrurilor frumoase şi sfinte, este darul sfînt. Mă gîndesc la pacea copiilor de acasă şi din toată lumea, pentru că ştim ce se întîmplă în Ucraina, Libia, Siria, în alte ţări. Dacă avem pace - avem de toate", a menționat autoarea.

„Este genul de scriitor care şi-a luat copilăria în suflet, chiar dacă este departe de casă. Sunt momente de încurajare şi susţinere a propriei fiinţe. În această carte ne regăsim cu toţii, mari şi mici. Este autoarea care a crescut printre cărţi, a crescut printre copii, simte ce vor micii cititori", a menționat scriitoarea Claudia Partole.

La Salonul Internațional de Carte ce se va desfășura în perioada 3-6 aprilie vor fi lansate 110 apariţii editoriale, printre care şi volumul „Dar sfînt" semnat de Valentina Mitrofan. La ediţia din anul trecut, volumul ei „Ieduţii supăraţi" s-a bucurat atît de aprecierea cititorilor, cît și de cea a juriului, care i-a decernat și un premiu.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

diaspora , carte , moldovenii , copii , Italia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
152 locuitori

Izvoreni este un sat din cadrul comunei Boghenii Noi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Ungheni și la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 152 de oameni. Satul Izvoreni a fost menționat documentar în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.