Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
07 noiembrie 2013, 16:36 Natura şi turismul views 11302
07 noiembrie 2013, 16:36 Natura şi turismul views 11302

A fost lansat primul ghid turistic al Moldovei

Primul ghid turistic al Republicii Moldova a fost lansat astăzi, 7 noiembrie la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei. Lucrarea cuprinde cîteva sute de fotografii care redau monumente artistice şi de arhitectură, trasee turistice, cetăţi, pensiuni, restaurante şi hoteluri, informează trm.md.

Autorii lucrării, Vlad Darie şi artistul fotograf Mihai Potîrnice, susţin că albumul care are peste 180 de pagini păstrează rigorile unui ghid turistic şi are drept prioritare informaţiile cu caracter utilitar.

”Moldova de două decenii nu dispune de un ghid turistic, deşi ne dorim promovarea intensă a turismului. Avem monumente istorice, ecologice şi culturale de o frumuseţe rară însă ele necesită promovare. Dispunem de o bogată arhivă foto, dar şi de fotografi talentaţi, am decis să umplem acest gol şi să edităm primul ghid turistic, care în afară de monumente şi trasee turistice conţine şi informaţii utilitare precum: orarul transportului feroviar şi avia, numere ale companiilor de taxi, restaurante şi hoteluri. La sigur, lucrarea se va bucura de căutare în rândul turiştilor”, a menţionat Vlad Darie.

Lucrarea a fost editată în 2000 de exemplare.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Moldova , turism , lansare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
432 locuitori

Trifeştii Noi este un sat din cadrul comunei Moscovei, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cahul și la 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 432 de oameni. Satul Trifeştii Noi a fost înființat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.