Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
28 aprilie 2024, 14:00 Natura şi turismul views 997
Ați pierdut pașaportul, cînd vă aflați în afara țării? Cum ajungeți acasă în siguranță
28 aprilie 2024, 14:00 Natura şi turismul views 997

Ați pierdut pașaportul, cînd vă aflați în afara țării? Cum ajungeți acasă în siguranță

Uneori, pot apărea situații, cînd documentele de călătorie au fost pierdute sau deteriorate. În acest caz, cetățenii moldoveni trebuie să cunoască, care sînt soluțiile pentru a reveni în Republica Moldova în siguranță.

În cazul pierderii sau deteriorării actelor de călătorie în timpul șederii în afara Republicii Moldova, există soluții disponibile pentru a vă asigura că puteți reveni în țară fără probleme.

Cetățenii Republicii Moldova, indiferent de domiciliul sau reședința acestora, care se găsesc în situația în care nu mai dețin un document de călătorie valabil pentru a reveni în țară, pot solicita eliberarea unui Titlu de călătorie.

Acest document este eliberat de către reprezentanțele diplomatice ale Republicii Moldova din străinătate.

Ieșirea din Republica Moldova nu va fi autorizată, dacă la controlul trecerii frontierei nu puteți prezenta un document de călătorie care să permită identificarea și procesarea datelor personale. În acest caz, documentul trebuie predat autorității emitente pentru a fi reperfectat.

Pentru a vedea mai multe răspunsuri la întrebările parvenite pe adresa redacţiei noastre, accesaţi acest link. Întrebările pot fi expediate pe adresa intreaba@noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

pasaport , pierderi , calatorie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1642
Populația:
138 locuitori

Boroseni este un sat în componenţa comunei Elizavetovca, raionul Donduşeni. Suprafaţa satului este de 5 km pătraţi. Satul Boroseni este situat la o distanţă de 15 km de oraşul Donduşeni şi la 224 km de Chișinău.  Populaţia satului constituie 138 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Boroseni datează din 7 aprilie 1642.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.