Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
11 martie 2024, 15:00 Natura şi turismul views 874
Gospodarii pregătesc grădinile pentru lucrările de primăvară
11 martie 2024, 15:00 Natura şi turismul views 874

Gospodarii pregătesc grădinile pentru lucrările de primăvară

Deşi încă vremea este rece, gospodarii se pregătesc din timp pentru grădinărit. Se aleg semintele, se pregătesc solariile, pamîntul și îngrășămintele.

Comercianții din Piaţa Centrală din capitală s-au pregătit bine pentru această perioadă și au tarabele pline cu seminţe de legume.

"Cîte cinci lei cerem pentru mărar, leuştean, pătrunjel, sflecă roşie. Preţurile sînt destul de accesibile. Se cumpără bine acum semințe de castraveţi, dovleac".

În grădini, gospodarii au pregătit deja pămîntul pentru semănat, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

"Iarba uscată o punem să se usuce ca să fie îngrăşămînt pentru pămînt. Pregătim terenul. Așteptăm să se încălzească, apoi vom pune ceapă, mărararul, pătrunjelul.

Specialiştii recomandă plantarea seminţelor de primăvară, precum morcovul, sfecla şi mazărea, la temperaturi între 5 şi 10 grade Celsius.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

grădina , primăvară

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1559
Populația:
1620 locuitori

Singureni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Singureni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea Singureni se află la distanța de 40 km de orașul Rîșcani și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1620 de oameni. Satul Singureni a fost menționat documentar în anul 1559.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.