Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
14 iulie 2023, 14:30 Natura şi turismul views 952
Ce schimbări vor avea loc la primul muzeu al florilor din Moldova - Casa Florilor
14 iulie 2023, 14:30 Natura şi turismul views 952

Ce schimbări vor avea loc la primul muzeu al florilor din Moldova - Casa Florilor

În primul și singurul muzeu al florilor din Moldova - Casa Florilor, care se află în satul Brănești, raionul Orhei, va fi creată o infrastructură corespunzătoare pentru a explica tuturor istoria florilor.

Despre asta într-un interviu pentru Noi.md a relata fondatorul muzeului Casa Florilor, Iurie Răileanu.

”Vreau să decreez o infrastructură. Să fac cărări, foișoare, ziduri și pentru că e greu să explici fiecăruia istoria florii, vreau ca lîngă fiecare colecție să amplasez un placat special pe care să scriu explicații, în trei limbi, ca omul să citească singur. Lîngă fiecare floare va fi denumirea ei, anul nașterii și cine a fost selecționerul. E foarte important”, a menționat el.

Iurie Răileanu a recunoscut că menține singur această grădină curată, pentru că alții nu prea cunosc florile și uneori în loc de buruian rup flori.

”Iată în partea stângă avem o colecție din șapte culori de Eremurus. A fost adus din Tibet și aclimatizat la noi, cu anii și acum se simte foarte bine la noi. E destul de decorativ. Este și o plantă energetic foarte puternică. Aici avem o plantație de crizanteme. La toamnă o să le vedeți. Abia le-am plantat și am și o parcelă foarte frumoasă cu cactuși, care, iarna, ei stau pînă la -40 grade Celsius. Nu avem treabă cu transportarea în casă”, a spus el.

Vorbind despre visul său, fondatorul Casa Florilor a menționat că vrea să ducă totul la un final perfect, dar perfecțiunea nu are margine.

”Muncesc în permanență pentru a face soiuri noi, a schimba platforma de design, de floribundă. Sper să încep din ianuarie să pot primi oaspeți, pentru că sînt flori care înfloresc și iarna, cum ar fi Steaua de Crăciun. Nu este acea stea care se pune la Crăciun în Europa, dar este o floare care înflorește în ianuarie”, a subliniat Iurie Răileanu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

muzeu , flori

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1498 locuitori

Tătăreşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Satul este situat la o distanță de 12 km de orașul Strășeni și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1498 de oameni. Prima atestare documentară a satului Tătărești datează din anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.