Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
26 iunie 2023, 14:00 Natura şi turismul views 1130
Se permite acum scăldatul în Marea Neagră? Opinia experților
26 iunie 2023, 14:00 Natura şi turismul views 1130

Se permite acum scăldatul în Marea Neagră? Opinia experților

Experții nu recomandă acum scăldatul în Marea Neagră după dezastrul ecologic care a avut loc ca urmare a distrugerii centralei hidroelectrice Kahovska din Ucraina.

Despre acest lucru a declarat directorul Asociației Internaționale Ecologice a Păstrătorilor rîului Nistru ”Eco-TIRAS”, doctorul în științe biologice, Ilia Trombițchi, vorbind în cadrul emisiunii "Без галстуков", moderată de Alexandr Stahurschi pe canalul N4, relatează Noi.md.

"Merită să mergeții la Marea Neagră și să vă scăldați acum în ea? Eu nu cred că aș face acest lucru. Deși trebuie să înțelegem că, probabil, coasta bulgară a Mării Negre practic nu a fost afectată. Coasta românească – este afectată într-o măsură mai mică. În Ucraina, marea aduce încă multe lucruri. De exemplu, despre acest lucru vorbesc colegii noștri din Lebedevka, Primorsk, Rasseyka. În aceste sate, marea aduce la mal foarte multe animale moarte care au fost spălate după distrugerea barajului Kahovka. Orice animal ajuns în apa de mare nu poate supraviețui. Firește, ele se îneacă. Pe vreme caldă, acest lucru duce și la infecții. Aceasta este, în principiu, cea mai mică parte reproductivă a Mării Negre, anume partea de Nord-Vest, Odessa și împrejurimile ei. Și, desigur, acest lucru afectează productivitatea acestei zone, posibilitatea de a pescui acolo. Într-adevăr, daunele, desigur, sînt foarte mari. Au de suferit și zonele protejate. Aici sînt mai mulți factori. Nu mai vorbesc, desigur despre siguranță oamenilor, economia lor, gospodăriile, vieți oamenilor. Este foarte trist", a subliniat Ilia Trombițchi.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Marea Neagra , experți

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
1538 locuitori

Brînzeni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Brînzeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea este situată la o distanţă de 18 km de Edineţ şi la 219 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1538 de oameni. Prima atestare documentară a satului Brînzeni din ținutul Hotin datează din anul 1606.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.