Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
22 mai 2013, 10:15 Natura şi turismul views 7218
22 mai 2013, 10:15 Natura şi turismul views 7218

Prima editie a Festivalului sporturilor traditionale „Jocurile Daciei”

Sîmbătă, 25 mai, cu începere de la orele 10:00, pe teritoriul Rezervaţiei cultural-naturale „Orheiul Vechi” va avea loc prima ediţie a Festivalului sporturilor tradiţionale „Jocurile Daciei”. Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Muzeelor şi are drept obiectiv resuscitarea tradiţiilor autentice populare de competiţii sportive, transmite IPN.

Deschiderea oficială a Festivalului va avea loc la ora 12:00. Pe tot parcursul zilei, vor fi organizate competiţii la trîntă, călărie, aruncatul suliţei şi buzduganului, şi multe alte jocuri străvechi. Pe lîngă competiţii vor evolua cei mai puternici oameni din Republica Moldova şi România care îşi vor etala forţele la aruncarea buturugii, ridicatul bolovanilor din piatră şi altele.

Va fi organizat şi un tir de arc pe lîngă care vor avea loc master-classuri. Cluburile de reconstrucţie istorică vor prezenta reconstituirea vestimentaţiei militare medievale. Pe tot parcursul zilei în scenă vor evolua formaţii folclorice din întreaga ţară.

Pe platoul festivalului îşi vor expune oferta turistică şi gastronomică agro-pensiunile turistice din zonă. Va fi organizată o expoziţie cu vînzări a meşterilor populari locali şi a producătorilor de hand-made.

În seara zilei va fi proiectat în direct pe ecran mare meciul finalei UEFA Champions League. În pauza meciului va fi organizat un fireshow.

Cuvinte cheie:

sport , Festival , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
31 locuitori

Sagaidacul de Sus este un sat din cadrul comunei Bălţata, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de 19 km de oraşul Criuleni şi la 29 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 31 de oameni. Satul Sagaidacul de Sus a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.