Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
20 mai 2013, 09:39 Natura şi turismul views 8514
20 mai 2013, 09:39 Natura şi turismul views 8514

La Văleni s-a desfășurat festivalul „Dulce floare de salcîm”


Foto: trm.md

Dansatori şi meşteri populari au întreţinut atmosfera de sărbătoare la cea de-a VI-a ediţie a Festivalului etno-folcloric „Dulce floare de salcîm”, organizat pe 19 mai, în satul Văleni, raionul Cahul.

Directorul Asociaţiei Naţionale a Turismului Rural, Ecologic şi Cultural „ANTREC Moldova”, co-organizatorul evenimentului, Svetlana Lazăr, a menţionat pentru IPN că ediţia din acest an festivalul a fost una naţională. Altădată participau şi colective artistice şi din ţările vecine, România şi Ucraina, care de această dată nu au putut veni din cauza suprapunerii mai multor evenimente culturale.

Programul festivalului a cuprins o paradă a portului popular, hora satului, unde mai multe ansambluri de dansuri din raionul Cahul au demonstrat măiestria, şi un concert cu muzică populară. Activităţile culturale au fost organizate într-o zonă pitorească. Pînă să ajungă la destinaţie, participanţii parcurg o porţiune de drum printr-o pădure de salcîmi, care este de fiecare dată înflorită în ziua festivalului. Festivalul este organizat special în perioada cînd înfloreşte salcîmul, nefiind stabilită o dată fixă, scrie IPN.

Cuvinte cheie:

Festival , muzica , Dansuri , meșter

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1550
Populaţia:
2045 mii locuitori

Mateuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Mateuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanţă de 8 km de oraţul Rezina ţi la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2045 de oameni. Satul Mateuţi este menţionat documentar la 3 aprilie 1550.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.