Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
20 iulie 2022, 17:30 Natura şi turismul views 1585
În atenția moldovenilor care se află sau vor să călătorească în Grecia
Foto: Pixabay
20 iulie 2022, 17:30 Natura şi turismul views 1585

În atenția moldovenilor care se află sau vor să călătorească în Grecia

Moldovenii care se află sau intenționează să călătorească în Republica Elenă trebuie să știe că, pentru următoarea perioadă din luna iulie 2022, autoritățile elene au reiterat avertizarea referitoare la condițiile de vreme extremă și la pericolul producerii unor incendii de vegetație.

Apariția focarelor de incendiu este favorizată de menținerea condițiilor climatice deosebite, caracterizate de temperaturi în continuă creștere și vânt puternic (7/8 grade pe scala Beaufort – ruperea ramurilor/arborilor, valuri mari de 4 până la 7 metri înălțime).

Serviciul Național de Pompieri din Grecia recomandă tuturor persoanelor să nu dea foc gunoiului sau vegetației uscate, să nu utilizeze grătare în aer liber sau să desfășoare activități în aer liber care pot genera scântei sau foc deschis, să nu arunce țigări aprinse în aer liber și să nu lase resturi menajere în pădure.

În cazul în care este observată producerea unui incendiu, este necesară apelarea de urgență a Serviciului de Pompieri la numărul național gratuit 199 (funcțional 24/7).

Moldovenii pot găsi mai multe informații, apelînd la +30 210 699 0372 sau accesînd https://grecia.mfa.gov.md/.

 

Cuvinte cheie:

moldovenii , сălătorii , Grecia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
269 locuitori

Elizavetovca este un sat din cadrul comunei Zagarancea, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ungheni și la 114 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 269 de oameni. Satul Elizavetovca a fost menționat documentar în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.