Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
06 ianuarie 2022, 12:00 Natura şi turismul views 2119
Alertă de călătorie în Kazahstan: Moldovenii sunt rugați de MAEIE să se abțină de a merge în acest stat
06 ianuarie 2022, 12:00 Natura şi turismul views 2119

Alertă de călătorie în Kazahstan: Moldovenii sunt rugați de MAEIE să se abțină de a merge în acest stat

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a emis alertă de călătorie în Kazahstan în legătură cu instaurarea stării de urgență în perioada 5 - 19 ianuarie 2022 în orașul Nur-Sultan, precum și în regiunile Almaty și Mangistau. Astfel, cetățenii Republicii Moldova sînt rugați să se abțină de la călătorii în acest stat.

De asemenea se recomandă cetățenilor țării noastre care se află în Republica Kazahstan să evite adunările în masă, transmite unimedia.info.

„În caz de necesitate, conaționalii care se confruntă cu dificultăți sînt rugați să apeleze linia de urgență a Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova acreditată prin cumul în Kazahstan. Număr de telefon: +7 929 964 9079 sau pe adresa de email: moscova@mfa.gov.md", informează MAEIE.

Conform estimărilor MAEIE în Republica Kazahstan locuiesc peste 21 mii de persoane originare din Republica Moldova.

Preşedintele Kazahstanului, Kasîm-Jomart Tokaev, a acceptat miercuri demisia Guvernului, în urma manifestațiilor de amploare împotriva creşterii preţului la gaz.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

MAEIE , Kazahstan , calatorie , protest

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
103 locuitori

Romanovca este un sat din cadrul comunei Pepeni, raionul Sîngerei. Localitatea Romanovca se află la distanța de 29 km de orașul Sîngerei și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 103 oameni. Cătunul Romanovca a fost întemeiat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.