Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
13 aprilie 2018, 11:00 Natura şi turismul views 24500
Liber la călătorii cu copilul peste hotare
13 aprilie 2018, 11:00 Natura şi turismul views 24500

Liber la călătorii cu copilul peste hotare

Poliția de frontieră face o precizare importantă, în special pentru părinții divorțați.

Orice părinte, chiar și în cazul în care este divorțat, poate călători de unul singur cu copilul peste hotare, fără a avea nevoie de o procură legalizată la notar din partea fostului soț.

Instituția anunță într-un comunicat că "legislația Republicii Moldova permite unuia din părinți, indiferent de statutul acestuia — căsătorit sau divorțat, să călătorească cu copilul minor fără a deține împuternicirea notarială din partea celui de-al doilea părinte".

Totodată, oamenii legii atenționează că, în cazul în care planificăm o călătorie cu copiii minori, trebuie să ne asigurăm neapărat că pașaportul este perfectat pe numele lor.
Poliția de Frontieră amintește că, din 2011, fotografia și datele copilului nu se mai plasează în pașaportul părinților. Astfel, din primele zile de la naștere trebuie obținut documentul de călătorie.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

calatorie , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
336 locuitori

Dimitrovca este un sat din cadrul oraşului Cimişlia, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cimișlia și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 336 de locuitori,Satul Dimitrovca a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.