Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
06 septembrie 2017, 11:50 Natura şi turismul views 4658
Pericol de incendii în aproape toată ţara
06 septembrie 2017, 11:50 Natura şi turismul views 4658

Pericol de incendii în aproape toată ţara

Pompierii atenționează populația să nu aprindă în această perioadă vegetaţia uscată de pe cîmpuri. Anunţul vine în contextul în care de astăzi intră în vigoare codul galben de risc sporit de incendii în aproape toate raioanele ţării.

Avertizarea va fi valabilă până în data de 12 septembrie.

Astfel, oamenii sunt îndemnaţi să nu aprindă ruguri în apropierea spațiilor forestiere, întrucât, în condiții de umiditate redusă, acestea se pot răspândi cu repeziciune în teren.

Conform informației specialiștilor, pericolul excepțional de incendii clasa V se va menține pînă pe data de 12 septembrie.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Cod Galben , incendiu , pericol

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1724 locuitori

Ţiganca este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ţiganca Nouă, Ghioltosu și Ţiganca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cantemir și la 128 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1724 de oameni. Satul Ţiganca a fost menționat documentar în anul 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.