Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
25 octombrie 2016, 11:30 Natura şi turismul views 4432
Mihai Cecan va vizita șase tări pe două roți
25 octombrie 2016, 11:30 Natura şi turismul views 4432

Mihai Cecan va vizita șase tări pe două roți

Mihai Cecan este pasionat de „bijuteriile" pe două roți, iar de multă vreme visează să facă un tur al Europei anume cu motocicleta.

După ce anterior a explorat toată Moldova în lung și lat, de la cel mai îndepărtat punct de la Nordul Moldovei – Criva pînă la cel mai de Sud – Portul Giurgiulești, acum Mihai este pregătit să cutreiere șase țări.

El a spus că expediția va dura aproximativ trei săptămîni.

„De mult timp îmi doresc să văd Italia de la nord la sud pe două roți, iar acum voi avea ocazia. Am ales anume perioada rece a anului din considerentul că merg în Italia să-mi mai achiziționez o motoretă Vespa, si deja cu ea voi parcurge Italia, Grecia, Turcia, Bulgaria, România și Moldova", a declarat Mihai.

Călătorul pe două roți a spus că are curaj „cît duce trenul" și nu e frică de nimic. „După fiecare 400km parcurși o să mă cazez prin intermediul unui site specializat, dar și pe la oameni cunoscuți. Mă voi echipa serios, așa ca pentru iarnă. Am și anvelope noi pentru zăpada", a menționat el.

Mihai a mărturisit că a reușit să viziteze toată Europa cu avionul, însă călătoriile cu motoreta sînt, totuși, cele mai memorabile.

„Iubesc Vespa, de aia cele mai interesante și frumoase călătorii pot fi doar pe 2 roți", a precizat el.

În perioada studenției, Mihai a revenit la un hobby mai vechi, care încă din copilărie îi aducea multă plăcere, și anume bicicleta. Inițial, cu bicicleta călătorea prin Moldova și mergea și la facultate. În 2009 și-a cumpărat o bicicletă dintre cele mai bune, iar ulterior pasiunea sa pentru două roți a avansat... ajungînd la motorete. Mihai adoră tot ceea ce ține de vintage, retro, clasic, iar 5 ani în urmă a descoperit motoretele în stil retro Vespa. Potrivit lui, sînt adevărate bijuterii pe 2 roți, care au o istorie de 70 de ani și care se bucură de mare popularitate în Europa. Mihai deține 6 motociclete și cea care va fi procurată curînd va fi a șaptea.

Expediția pe două roți a lui Mihai Cecan se va desfășura în luna noiembrie curent.

Sursa: shok.md

Cuvinte cheie:

calatorie , turism , motocicletă

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1897
Populația:
9801 locuitori

Donduşeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Donduşeni. Amplasat în vecinătatea căii ferate Bălţi-Ocniţa, oraşul Donduşeni este situat la 211 km nord de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 9801 de locuitori. Apariţia oraşului Donduşeni este legată de construcţia căii ferate Bălţi-Ocniţa, finalizată în anul 1893. Odată cu începutul circulaţiei trenurilor pe calea ferată nou construită,  este înfiinţată staţia de cale ferată Donduşeni, pe lîngă care crescu o localitate, înregistrată în 1897 ca unitate administrativă.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.