Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
24 iulie 2016, 14:45 Turismul în Moldova views 7710
Peste 80 de actori din industria autohtonă a turismului vor crește imaginea R. Moldova ca destinație turistică (Video)
24 iulie 2016, 14:45 Turismul în Moldova views 7710

Peste 80 de actori din industria autohtonă a turismului vor crește imaginea R. Moldova ca destinație turistică (Video)

Circa 80 de reprezentanți ai industriei autohtone a turismului, printre care tur-operatori, agenții de turism, vinării, hoteluri, parteneri de dezvoltare ș.a. s-au întrunit azi la ANTRIM Imcoming Travel Forum cu scopul de a crea o platformă de colaborare între toate domeniile conexe turismului pentru a crește imaginea și potențialul Republicii Moldova ca destinație turstică.

„Numărul turiștilor străini care aleg Republica Moldova ca destinație este în continuă creștere deaorece considerăm că există un mare potențial", a spus Stanislav Rusu, directorul Agenției Turismului din Republica Moldova, precizînd că instituția pe care o conduce va oferi tot suportul pentru dezvoltarea acestui domeniu.

La rîndul său, Geeta Raj, ofițer de programe USAID susține: „Dezvoltarea de produse turistice calitative va permite Republicii Moldova să devină mai competitivă ca destinație turistică. Potrivit acesteia, USAID adoptă o abordare complexă la nivel de industrie, cu un accent deosebit pe consolidarea capacităților agenților economici care activează în domeniul turismului, a asociațiilor de sector și a agenției guvernamentale de profil.

USAID sprijină domeniul turismului din Republica Moldova din anul 2013. În acest răstimp cu sprijinul USAID Moldova a realizat pași importanți pentru brandingul, poziționarea și promovarea acesteia ca destinație turistică la nivel global.

Proiectul de competitivitate al USAID în domeniul turismului pune accentul pe promovarea țării noastre ca destinație turistică, modernizarea serviciilor turistice, dezvoltarea de noi produse, îmbunătățirea forței de muncă și a calității serviciilor furnizate, asigurarea unui cadru legal favorabil pentru turismul intern și elaborarea unei politici de turism și a unei strategii în comun cu Organizația Mondială a Turismului.

Reamintim că informații amănunțite  despre zonele geografice ale Moldovei, rezervațiileresursele acvaticeflora și fauna Moldoveiturismul în Moldova,localitățile Moldovei și diasporei pot fi vizualizate la compartimentul NATURA și TURISMUL al proiectului moldovenii.md.

 

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

promovarea , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
594 locuitori

Constantinovca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Constantinovca şi Iachimeni. Satul Constantinovca este amplasat în regiunea de şes şi mici coline, pe rîul Draghiştea, situat la 27 km de oraşul Edineţ, la 35 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 229 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 594 de oameni. Satul Constantinovca a fost înființat la mijlocul secolului al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.