Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
26 mai 2016, 10:30 Natura şi turismul views 3415
O nouă pasăre cuibăritoare în Moldova – uliul cu picioare scurte
26 mai 2016, 10:30 Natura şi turismul views 3415

O nouă pasăre cuibăritoare în Moldova – uliul cu picioare scurte

Societăţii pentru Protecţia Păsărilor şi Naturii din Moldova au documentat pentru al doilea an consecutiv prezenţa uliului cu picioare scurte la locul de cuibărire, în sudul ţării. Societatea pentru Protecţia Păsărilor şi Naturii menţionează că anterior, în baza unor observaţii, se presupunea doar că această specie ar putea cuibări pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al Societăţii, în prezent BirdLife International trece specia în lista păsărilor cuibăritoare din Republica Moldova bazându-se doar pe harta de distribuţie a speciei. Cu toate că nu este o specie periclitată la nivel global, uliul cu picioare scurte se întâlneşte rar în România şi Republica Moldova, fiind la extrema nordică a arealului de cuibărire. Vitalie Ajder, preşedintele Societăţii pentru Protecţia Păsărilor şi Naturii, a efectuat mai multe observaţii care dovedesc cuibărirea acestei specii pe teritoriul ţării.

Locaţia cuibăririi pentru moment rămâne confidenţială, însă ornitologii moldoveni speră că în perioada următoare să identifice noi zone unde specia este prezentă.

Societatea pentru Protecţia Păsărilor şi Naturii a fost creată în 2015 şi înregistrată în 2016 de ornitologi profesionişti, ornitologi amatori şi ecologi din Republica Moldova şi România.

Sursa: deschide.md

Cuvinte cheie:

natura , pasari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
36 locuitori

Stîrceni este un sat din cadrul comunei Vărvăreuca, raionul Floreşti. Satul este situat la o distanță de 6 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 36 de oameni. Prima atestare documentară a satului Stîrceni din ținutul Soroca datează din anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.