Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
11 august 2014, 11:46 Natura şi turismul views 11179
Orheiul Vechi, prin ochii artiştilor
Foto: jurnaltv.md
11 august 2014, 11:46 Natura şi turismul views 11179

Orheiul Vechi, prin ochii artiştilor

Au admirat peisajul de la Orheiul Vechi, apoi l-au redat pe pînză. Este vorba despre nouă pictori din Marea Britanie, Polonia, Germania, România, dar şi de la noi, care au petrecut o săptămînă la poalele stîncilor de la Butuceni, în cadrul unei tabere culturale. Ulterior, artiştii şi-au expus lucrările la Muzeul de Artă din capitală.

Eva Miazec este din Polonia şi pictează de mai bine de 40 de ani. A venit pentru prima dată în Moldova şi spune că aici a avut parte de o experienţă de neuitat.

În schimb, Simion Zamşa, artist autohton, a avut nenumărate ocazii să admire peisajul Orheiului Vechi. Spune însă că de fiecare dată descoperă ceva nou.

Cei care au trecut pragul Muzeului de Artă pentru a admira lucrările realizate în cadrul acestei tabere s-au declarat impresionaţi.

Expoziţia va dura pînă pe 7 septembrie, iar intrarea este gratuită.

Sursa: www.jurnaltv.md

Cuvinte cheie:

expoziție , pictura , Orheiul Vechi , turism , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
507 locuitori

Şercani este un sat din cadrul comunei Pohrebeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Orhei și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 507 oameni. Satul Șercani a fost menționat documentar în anul 1430.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.