Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
21 iunie 2014, 10:25 Natura şi turismul views 9182
21 iunie 2014, 10:25 Natura şi turismul views 9182

Preferințele moldovenilor pentru sezonul estival


Foto: prime.md

Moldovenii renunţă la litoralul ucrainean, pentru a nu fi expuşi unui eventual pericol. Cu toate acestea, agenţiile de turism de la Chişinău afirmă că patronii staţiunilor ucrainene nu reduc din preţ, pentru a atrage clienţi. Ministerul moldovean de Externe susţine că pe litoralul ucrainean nu există niciun pericol

Deşi mai mulţi operatori de turism şi-au retras în această vară ofertele pentru Ucraina, sunt şi din cei, care dau asigurări că un pericol real pentru petrecerea vacanţei nu există.

Cu toate acestea, operatorii de turism au observat că numărul solicitărilor a scăzut mult în comparaţie cu anii trecuţi.

Unii moldoveni spun că evită vacanţele în Ucraina, pentru că ... se tem.

În plus, agenţiile de turism susţin că hotelurile din Ucraina nu şi-au ieftinit deloc ofertele, ba le-au scumpit, din cauza aprecierii euro.

În acest an, moldovenii au renunţat şa plajele ucrainene şi aleg staţiunile din Bulgaria, chiar dacă acolo e mai scump.

Astfel, preţurile pentru următoarele săptămîni încep de la 1300 de lei per persoană, pentru o săptămînă petrecută într-un hotel din Zatoka, fără duş în cameră. Cei care vor să se bucure de confort, trebuie să achite între 2000 şi 3000 de lei pentru o cameră într-un hotel pe malul mării. Pentru aceleaşi condiţii, doar că pe plajele din Bulgaria, moldovenii vor scoate din buzunare între 120 şi 350 de euro, în funcţie de hotel şi alimentaţie. Reprezentanţii Gărilor auto Centrală şi Nord susţin că în acest an au micşorat numărul curselor spre localităţile turistice din Ucraina, întrucît nu au clienţi. Din 5 curse care mergeau zilnic din Chişinău spre Koblevo, Zatoka şi Sergheievca, în acest an a rămas doar una - spre Zatoka.

Ministerul de Externe a dat totuşi asigurări că nu există pericole pentru turiştii moldoveni, care vor să se odihnească pe plajele din Ucraina, menţionînd să evite doar regiunea Crimeea.

Sursa: www.prime.md

Cuvinte cheie:

odihna , moldovenii , turism , vara

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
1988 locuitori

Gradişte este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gradişte și Iurievca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cimișlia și la 60 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1988 de oameni. Satul Grădiște a fost menționat documentar în anul 1527.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.