Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
13 decembrie 2013, 15:21 Natura şi turismul views 9046
13 decembrie 2013, 15:21 Natura şi turismul views 9046

Proiecte de dezvoltare a turismului, în zona dunăreană a Moldovei


 

Vor să facă din regiunea dunăreană moldovenească o zonă turistică atractivă. Un proiect ambiţios de dezvoltare a turismului în regiunea Dunării va fi aplicat de Asociaţia de Dezvoltare a Turismului în Moldova timp de cîteva luni. Proiectul „Transdanube" face parte dintr-un program mai amplu, coordonat de Agenţia Mediului din Austria, relatează trm.md.

Pînă în septembrie 2014, Asociaţia de Dezvoltare a Turismului îşi propune să selecteze mai multe proiecte locale de dezvoltare a turismului în zona dunăreană, care ulterior vor fi transpuse în viaţă. Proiectele vor fi elaborate chiar de primarii localităţilor din sudul Moldovei.

Specialiştii afirmă că zona de Sud a Moldovei, mai ales partea dunăreană, are un potenţial cultural şi turistic impunător. „Avem ce arăta lumii, e o zonă de stepă unde sunt numeroase movile din diverse perioade. E important ca acest patrimoniu cultural și arheologic să fie cercetat și pus în valoare pentru dezvoltarea turismului", opinează Vlad Vornic, directorul Agenţiei Naţionale de Arheologie.

Potenţialii finanţatori sunt donatori din Europa, dar şi unele instituţii din Republica Moldova. Totuşi, 10 la sută din costul proiectului vor fi pe seama autorităţilor publice locale. Chiar şi aşa, primarii spun că vor găsi bani şi vor participa la program. „Demult așteptăm o astfel de propunere, deoarece noi cu mai mulți primari avem inițiat un proiect, ne gîndeam că vom lansa un traseu turistic de la Dunăre pînă la Cahul", spune primarul de Giurgiuleşti, Tatiana Gălățeanu.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

turism , Moldova , Dunarea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
1985 locuitori

Negrea este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Negrea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Hîncești și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1985 de oameni. Satul Negrea a fost menționat documentar în anul 1820.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.