Mergi spre compartimentul: Cinematografia
05 noiembrie 2013, 09:52 Cinematografia views 7132
05 noiembrie 2013, 09:52 Cinematografia views 7132

Igor Cobîleanski va reprezenta R. Moldova la un festival de film din Germania


Foto: moldpres.md

Două filme semnate de regizorul moldovean Igor Cobileanski vor participa la Festivalul Internaţional de Film de la Cottbus, Germania. Evenimentul va avea loc în perioada 5-10 noiembrie şi va reuni cele mai reuşite proiecte cinematografice din Europa Centrală şi de Est, informează MOLDPRES, cu referire la un comunicat al Uniunii Cineaştilor.

Pelicula “La limita de jos a cerului” a fost selectată în competiţia oficială a festivalului, alături de alte nouă producţii europene. La secţiunea scurtmetraj, în competiţie va fi proiectat filmul “Colecţia de Arome”.

“La limita de Jos a Cerului” a fost produs la un studiou din România şi filmat în Republica Moldova la sfîrşitul anului 2010. Premiera mondială a filmului a avut loc la Karlovy Vary. Mai tîrziu, pelicula a fost prezentată la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia şi Festivalul Internaţional de Film de la Kiev “Molodist”.

“Colecţia de Arome” este o coproducţie moldo-română şi a fost prezentată în anul curent în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, în secţiunea “Romanian Short Waves”.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Festival , film , Germania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
1526 locuitori

Sturzeni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Sturzeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Rîșcani și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1526 de oameni. Satul Sturzeni a fost menționat documentar în anul 1660.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.