Mergi spre compartimentul: Cinematografia
30 octombrie 2015, 14:17 Cinematografia views 7283
Un scurtmetraj moldovenesc, în competițiile la două festivaluri internaţionale
30 octombrie 2015, 14:17 Cinematografia views 7283

Un scurtmetraj moldovenesc, în competițiile la două festivaluri internaţionale

Primul scurtmetraj de ficțiune regizat de Pavel Cuzuioc, „RAISA", a fost selectat în cadrul secțiunii competiționale de scurtmetraje a Festivalului Internaţional de Film de la Cottbus și în competiția internațională a Festivalului Internațional de Scurtmetraj Sleepwalkers, în cadrul Tallinn Black Nights Film Festival.

Din distribuție fac parte Cristina Flutur și Maria Sagaidac. Scenariul este semnat de Pavel Cuzuioc, iar director de imagine este Michael Schindegger.

Proiecția filmului va avea loc la Cottbus în data de 6 noiembrie, ora 19.00, la Weltspiegel Cottbus.

Scurtmetrajul de ficțiune „RAISA", despre o femeie care călătorește spre Chișinău, în speranța de a găsi ceva ce i-ar putea schimba viața, este o producție independentă (Moldova-Austria-România), realizată cu multă pasiune de către regizor și întreaga echipă a filmului.

La baza scenariului stă proza scurtă, inspirată din fapte reale, scrisă de Aurelia Zavtoni.

Filmările au durat cinci zile și s-au desfășurat în ianuarie 2015, în locații din Chișinău si suburbii. Post-producția filmului a fost realizată la Viena, Austria.

Pavel Cuzuioc s-a născut în 1978 în Republica Moldova. A studiat dreptul la București, iar în 2000 s-a mutat la Viena, unde a urmat cursurile Post-Universitare la Academia Diplomatică. În 2003 s-a reprofilat și a urmat studii de regie și producție de film.

Sursa: ziarulnational.md

Cuvinte cheie:

Cinematografie , film , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
2079 locuitori

Cobusca Veche este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cobusca Veche și Floreşti. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 46 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2079 de oameni. Satul Cobusca Veche a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.